Restaurang SKFs vegetariska val

Dela:

För att hylla hållbarhetsveckan på Nordrest har köket på Restaurang SKF tagit fram en rätt som är riktigt populär: Broccolibiff med citronkokt couscous, muhammara, grillad paprika, aioli och aprikoser 🥦

Letar du efter en smakrik, vegetarisk rätt som även är klimatsmart? Den här rätten är en riktig favorit hos gästerna på Restaurang SKF. Den är fylld med härliga smaker och färger – en rätt som gör gott både för smaklökarna och planeten.

Enhetschef Erik Larsson berättar:
”Vi valde den här rätten eftersom den så omtyckt. Det är ett hantverk vi gör med bra råvaror, härliga färger och smaker som inte bara gillas av vegetarianer.”

Vegetariska rätter som broccolibiff är inte bara goda, de bidrar till en mer hållbar framtid. Genom att välja växtbaserade ingredienser minskar vi vårt klimatavtryck och bidrar till att skydda vår planet för kommande generationer 🌍

Här är receptet för fyra personer:


Broccolibiffar (för 4 personer)

  • 500 g blanchad broccoli, grovt riven
  • 500 g växtbaserad färs (t.ex. gråärtsfärs)
  • 100 g finriven morot
  • 100 g potatis, mosad
  • 100 g finriven Grana Padano
  • 1 msk vitlökspuré
  • Blandade örter (persilja, timjan)
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser i en stor skål.
  2. Forma smeten till biffar i önskad storlek.
  3. Stek biffarna i olivolja tills de får fin färg, och sätt dem sedan i ugnen på 175°C tills kärntemperaturen når 75°C.

Citronkokt couscous

  • 2,5 dl cous-cous
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • Zest från en citron
  • 2,5 dl grönsaksbuljong
  • 1 grillad paprika (strimlad)
  • 50 g torkade aprikoser (tärnade)
  • Fryst persilja

Gör så här:

  1. Lägg cous-cous i en ugnsform och blanda med olivolja, citronsaft, citronzest, salt och peppar.
  2. Häll över varm grönsaksbuljong och täck formen med plastfolie.
  3. Efter 5 minuter, fluffa upp cous-cousen med en gaffel och tillsätt grillad paprika, torkade aprikoser och persilja.

Muhammara

  • 200 g grillade röda paprikor
  • 2,5 dl rostade solroskärnor
  • 2,5 msk citronsaft
  • 1 msk vitlökspuré
  • 2,5 tsk paprikapulver
  • 1,25 tsk chilipulver
  • 1,25 tsk salt

Gör så här:

  1. Mixa alla ingredienser till en slät röra. Smaka av med salt.

Aioli

  • 2,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk vitlökspuré
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser och häll upp i en pipflaska. Ringla över rätten vid servering.

Toppa rätten med färska ärtskott för en fräsch avslutning!

Kom och prova den hos oss, eller varför inte laga den hemma? Perfekt för dig som vill njuta av en klimatsmart och smakrik måltid 💚

Dela artikel:

Skicka feedback

Här kan ni skicka feedback kring er restaurangupplevelse, ris som ros! Vårt mål varje dag är att erbjuda dig en schysst måltidsupplevelse!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Kontakta oss

Delaktighet, öppenhet och transparens är frågor som ligger oss varmt om hjärtat. Särskilt när det gäller hållbarhet. Hör gärna av er med synpunkter och åsikter kring hur vi kan bli ännu bättre i vårt hållbarhetsarbete.

Beställ cateringmeny

Beställ catering till din verksamhet genom att fylla i uppgifterna i formuläret nedan.